Men i dag kom då äntligen nya färska förslag. Men det blir ingenting. De skatteväxlar liksom med sig själva.
De är beredda att sänka momsen på tjänster hos vissa tjänsteföretag som frisörer och restauranger. Men vill avskaffa RUT-avdraget och alltså höja skatten på andra tjänster.
De är beredda att sänka arbetsgivaravgiften lite för några - den del av skatt som arbetsgivaren betalar. Men de vill höja skatten du betalar själv.
Och sen vill de lägga mer pengar på infrastuktur - samtidigt som de lägger förslag för att människor inte ska arbeta.
Hur har de då råd? Varför står inget mer om hur de ska betala för sina förslag än det här?
Vi kommer att höja miljöskatter för att finansiera klimatinvesteringar och sänka företagsskatter.
Det går också att spåra något liknande i skrivningarna om bilberoendet även om bränslefrågan betonas mer. Och i skrivningen om att andelen - läs andelen - kollektivtrafik ska fördubblas till 2020. Det andas bensinskattehöjning de lux.
Det enda som verkligen är intressant är traineeprogrammen för välfärdssektorn. Inte helt nytt eftersom det påminner om lyftet, och just ger en möjlighet för unga människor att komma in på arbetsmarknaden. Men ordet traineeprogram är hyfsat nytt i sammanhanget. Det borde moderata politiker runt om i välfärdssektorn och goda entreprenörer som driver verksamhet där kunna göra något bra av. Vet inte om det är en statlig grej egentligen. Men bra tänkt!
1 kommentar:
Hej Sofia!
Traineeprogram är till och med bättre än LYFT. Detta därför att Traineeprogram håller en hög kvalitet och har ett mycket gott rykte internationellt.
Traineeprogram används ofta av bland annat respekterade företag för att få in unga på arbetsmarknaden och ge dem en ärlig chans. Detta därför att
de ser att det är den enda vägen därför att företagen har tröttnat på den offentliga arbetsförmedlingen som inte länger är en FÖRMEDLING.
Vi kan klart och tydligt se att man lyckats mycket bättre i Kanada och Amerika. Detta därför där tror man på och litar på individen. Där behöver man i princip inte ens visa ett CV när man söker jobb. De är inte intresserade av att gå tillbaka i tiden utan de vill istället veta vart man vill, och då är både CV och personligt brev helt onödiga enligt många arbetsgivare.
Dock använder man fortfarande Coverletter och Resume när man söker jobb. Men, de flesta tittar inte på dessa utan litar på individen och vad han/hon säger.
I Amerika har man världens mest framgångsrika organisation vad gäller att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Det är inte en statlig arbetsförmedling, utan en privatägd organisation.
Organisationen heter JobTrain.
Du kan läsa mer om denna fantastiska organisation på nedanstående adress:
http://www.jobtrainworks.org/
Av de som fått hjälp av JobTrain så har 99% fått jobb och i princip alla är kvar i långsiktiga heltidsjobb.
Mvh
Mikael
Skicka en kommentar