torsdag 18 mars 2010

Tema grönt fortsätter

Idag: artikel tillsammans med Niklas Wykman i Norran om den gröna arbetslinjen. Bland annat skriver vi såhär:

Sverige behöver skapa förutsättningar för fler gröna jobb. Genom att satsa på forskning för att möta klimatutmaningen får vi också ökad möjlighet att exportera våra klimatneutrala alternativ och solidariskt skydda miljön världen över. För att skapa nya gröna jobb krävs också en grön arbetslinje. Jobbskatteavdragen skapar utrymme för människor att göra miljövänliga val. En företagsvänlig politik gör det möjligt för företag att ställa om till mer klimatsmart produktion.

För att ytterligare stärka miljösatsningarna genomför alliansen ett grönt skatteskifte. Oppositionen försökte utan framgång förra mandatperioden och misslyckades och vi ser nu att vår satsning ger effekt. Alla med jobb har fått mer pengar över samtidigt som vi bland annat har gjort det dyrare att släppa ut koldioxid.

Utöver det har vi också, trots finanskris, kunnat satsa på havsmiljön, forskning, infrastruktur och hållbara städer eftersom vi, till skillnad från andra länder, haft ordning i statsfinanserna. Miljö- och klimatpolitik får aldrig bli en lyx vi bara kan prioritera i goda tider.

Inga kommentarer: