tisdag 9 mars 2010

Say my name, say my name

Jag förstår att Miljöpartiet inte vill debattera med Centerpartiet. Ju mindre Mp berättar om sin politik, desto bättre går de i opinionsmätningarna. De vinner fortfarande på namnet.

Efter debatten med S jag hade i fredags undrar jag lite om hur valrörelsen blir. S verkar gå till val på att de:
  1. inte gillar moderater så mycket
  2. däremot gillar statligt järnvägsmonopol
  3. och det de vill är att generellt ge pengar till forskning - trots att vi lagt mer än de någonsin klarat plus att de aldrig kommer att ha råd för de tror inte på arbetslinjen.
Då är Mp roligare att debattera med. De går till val på högre bensinskatt, högre elkostnad, och en massa nej till sånt som teknik för att minska koldioxid i atmosfären och kärnkraft.

3 kommentarer:

Michael Karnerfors sa...

De går till val på [...] en massa nej till sånt som teknik för att minska koldioxid i atmosfären och kärnkraft.

Säg istället, "...teknik för att minska koldioxid i atmosfären, typ kärnkraft" istället.

Miljöpartiet - och andra självutnämnda miljövänner - har ett gigantiskt dilemma. Å ena sida påstår de att de vill minska utsläppen. Å andra sidan säger de nej till den kraftkälla som näst efter vattenkraft har bäst möjlighet att göra just detta.

Nästa gång du pratar med miljö med en miljöpartist, ta med dig detta dokument. Det är Vattenfalls Livs-cykelanalys... d.v.s. att de kollar alla kraftkällor igenom hela livscykeln, och jämför total mängd utsläpp mot total mängd energi. Det roliga börjar på sidan 22. Tejpa gärna över namnen på kraftkällorna och be dem välja utifrån diagrammen. ;)

mvh
/Micke, grundare av Nuclear Power Yes Please

Unknown sa...

Nejdå, i själva verket är det enkelt!
Kärnkraften är gårdagens teknologi - både dyr att bygga förenat med risker i drift och kommande generationer får betala notan.

Med energieffektivisering och förnybar energi går det att lösa problemen. Vi har kunskaperna och resurserna för det. Så varför göra som Finland och slänga pengarna i ett svart hål?
A-M Sundström

Anders sa...

Sofia, Sofia,
Vi håller med Michael om att det är rätt roligt att läsa livscykelanalyser framtagna av Sveriges största klimatbov..