söndag 23 maj 2010

S tappar i storstadsvalet

Socialdemokraterna har problem med Stockholm. Opinionssiffrorna rasar. De kanska bottnar nu, för så här dåliga kan de inte vara. Men fakta är:

  • S går till val på att höja skatten. Särskilt för de som tjänar mer.
  • S går till val på att återinföra fastighetsskatten. Särskilt för dyra hus.
  • Och de vill avskaffa avdragen för hushållsnära tjänster, RUT och renovering ROT.
Tre feta slag mot Stockholmare. För här tjänar fler mer, har människor dyrare - inte nödvändigtvis finare - hus och köper fler tjänster för att få livet att funka. Och Stockholmare har oftast mindre pengar att röra sig med än resten av landet. Stockholmare får det tufft med vänsterpolitiken.

Socialdemokraterna driver också politik mot själva staden. De låter inte staden växa och har kompromissat bort förbifarten. De röstar emot. Det blir inte nybyggen i stan med vänstermajoritet. Som vi sa under förra mandatperioden i Stadshuset:
- Man kan inte bo i en markanvisning.

Och den samlade stockholmsfientliga politiken retar upp några överkörda politiker från länet, som desperat försöker med barbapappatricket - att S är ett parti som är allt för alla samtidigt - men det håller inte. S tycker inte som de säger. De driver motsatt politik. S har satt ned foten, det blir skattechock för människor i Stockholm om vi förlorar valet.

Och när de försöker ändra sig tar de bara efter oss. Fast gör det dåligt. Hur skulle en storstadsvänlig socialdemokratisk politik se ut? Ingen vet.

Vi vet bara att det kostar att rösta rött.

Inga kommentarer: