onsdag 26 maj 2010

Förmiddag i föregångslandet

Seminarium om föregångslandet Sverige på Kägelbanan i förmiddags. På bloggbänken med vässade datorer sitter Fredrik, Tokmoderaten, Antonsson och bloggurun Kent Persson. De dokumenterar föredömligt.

Läs Fredriks glödande inlägg här. Tack! Den kommer printas och sättas på min anslagstavla of love!

Seminariet består av flera korta inlägg efter Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs lite längre inledningar. När Bea talat klart om trygghet sätter hon sig i publiken.
- Jag stannar och lyssnar, säger Bea, som hellre lär sig så än läser långa rapporter.

Meta Pålsson förklarar att framtiden ser ljus ut för den svenska skolan om alliansregeringen sitter kvar. Vändpunkten är nu tack vare den nya, fina skollagen.
- Klassresan börjar i klassrummet, säger Meta.

Filippa Reinfeldt talar om vård på lika villkor. När vi tillträdde tog det 24 månader för en dysleksiutredning. Nu tar det tre veckor.
- Valfriheten är så grundläggande viktig så att den inte behöver motiveras, säger Filippa.

Och vi asvlutar med en företagarpanel ledd av Tomas Tobé. Den panelen var så bra att den förtjänar ett helt eget seminarium. Klart intressant och genomtänkta synpunkter. RUT-företagen blir politiskt engagerade vare sig de vill eller inte. Det är obegripligt hur någon kan vilja ta bort avdraget.Pratet om kostnad är helt fel.
- De tänker bara på utflödet. De har inte förstått enkel ekonomisk teori. pengar flödar både in och ut, säger Jeanette Gorosch(?) och förklarar att både skatt och moms kommer in och att staten går plus. Det kanske vore något för flera sorters tjänster.

2 kommentarer:

Ola Berg sa...

"När vi tillträdde tog det 24 månader för en dysleksiutredning. Nu tar det tre veckor. "

Eller bara ett blogginlägg! :-)

Tokmoderaten sa...

Du kan få en signerad kopia av min senaste valplansch som tack för de vänliga orden, Fia.

All of my love!