fredag 13 augusti 2010

Livet är enklare i majoritet

I dagens Metro blir Moderaterna största parti hos unga 18- 34 (yey!) och Alliansen är större än vänstergänget. Allt enligt en undersökning hos YouGov.

Men nyheten de drar på är att en av tio ungefär i undersökningen, tänker rösta på Sverigedemokraterna.

Vi får ibland frågor om hur det ska gå om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det går inte att spekulera om det. Planen är att vinna valet och att Alliansens blir störst. Men blir det en minoritetsregering så är det ingen nyhet för Sverige. Och den kan bara fällas om Socialdemokraterna tar hjälp från Sverigedemokraterna.

Fredrik Reinfeldt har tydligt sagt att vi inte gör oss beroende av Sd. Även om vissa partiledare låtsas som något annat.

Lokalt finns situationen redan i Skåne. Lotta skriver om hur de har gjort i Kävlinge, där Alliansen är starkare än vänstersidan med ett mandat men inte har egen majoriet. För där är Sd vågmästare. Där måste oppositionen också ta ansvar om de inte vill att Sd-politiken ska få genomslag. Ibland funkar det som i äldreomsorgen och ibland inte som i skolfrågor. Nu söker de väljarnas stöd att leda Kävlinge i majoritet efter valet!

Inga kommentarer: