söndag 29 augusti 2010

Not my finest hour

Joråsåatt. Det var en ganska rörig debatt i P1. Reaktionerna jag fått efteråt är att det mest var män som avbröt varandra. Så var det ungefär. Vi hade några utbrott av bra debatt. Men helheten känns sådär.

V och Mp drar åt varsitt håll. S sitter i mitten. Antagligen vill de stänga en reaktor nästa mandatperiod. Det enda de är överens om är hur illa de tycker om regeringen. Jätteilla faktiskt.

Det är nästan omöjligt att komma in i debatten. Rätt som det är lämnar programledaren klimatfrågorna trots att jag begärt ordet konstant. Det är ingen moderering. Den som avbryter belönas med radiotid.

Jag gillar inte den typ av person som jag tydligen måste vara för att få utrymme där.

Lågvattenmärket är när socialdemokraten säger att vi, Alliansen alltså, inte är överens i energifrågorna. Vi är ju det. Vi har levererat både en överenskommelse och fått den att bli riktig skarp politik: en klimatproposition plus en energiproposition. Flera partier har flyttat sig långt och vi jobbar utmärkt tillsammans. Vi vet att S, V och Mp vill riva upp politiken. Inte vet vi vad de ska ersätta den med. De saknar åtgärder för nittio procent av sitt mål. Och tror att det här handlar om svensk geografi.

Ett annat lågvattenmärke från S var försöken att smeta katastrofen - det riktigt jäkla gräsliga som händer i Pakistan på oss. Lågt. Fyra års alliansstyre har levererat ett rejält förbättrat utsläppsmål från minus fyra till minus 40 procent och politik för varje ton. De ska förklara sin politik och det visar sig att deras revolutionerande extra skattehöjning på bensin i två år plus kilometerskatten på transporter plus ett kommunalt investeringsprogram är vad de har att erbjuda. Och att de vill ge pengar för att bygga om gamla bilar till andra drivmedel - riktigt konservativt.
- På vilket sätt hjälper det Pakistan undrar jag och får inte fortsätta och berätta att vi klimatsäkrat biståndet och dessutom når enprocentsmålet - något som S misslyckats med konstant.

Bäst var ljudet av stinkpaddan i början. Lär dig mer om stinkpaddan här.

4 kommentarer:

Nils Matsson, moderat sa...

Fia!

Jag lyssnade, åtminstone bitvis. Du var bra när du fick möjlighet att säga något. Men det var himla dåligt organiserat. Precis som du skriver, så var det män som överröstade varandra. Vet inte om de vann några poäng på det.
/Nils

ua sa...

Håller med om att det var en rörig debatt. Måste säga att man i stort sett inte hörde vad nå'n sa större delen av tiden. Trist. Noterade dock att det bara var "vänstern" som skrek hela tiden. Dock tappade Andreas koncepterna lite och försökte överrösta motståndarna. Utsiktslöst, de skriker alltid högre. Har full förståelse för att han tappade tålamodet efter som de andra inte lyssnade överhuvudtaget.
Bra jobbat av dig & er!

Malin sa...

Håller med dig om att det inte var en lysande debatt, mycket män som avbröt varandra på sandlådenivå.

Tur att det fanns en kvinna på plats, med klara, tydliga svar på vad ni gör för miljön istället för den konstanta smutskastningen från Jens Holm ät alla håll.

Du gjorde ett bra jobb, ta åt dig av det!

Fia sa...

Tack för fin feedback! My gods så mycket spö P1 har fått för den dåliga modereringen. :)