onsdag 4 augusti 2010

När en röst på Wetterstrand/Eriksson är en röst på Ohly

Det går lite risigare för Mp när väljarna kommer på att Mp vill bilda regering med vänsterpartiet. Tappar lite i opinionsundersökningarna. Inte mycket men lite. Man undrar vad det beror på.

Svenskans ledarsida tycker till exempel att Mp:s väljare ska påminnas om stalinismen.

3 kommentarer:

Jonas Paulsson sa...

Nja, jovisst men Ohly har flera sympatiska egenskaper. Men en röst på dig, söta Sofia, är en röst på Eskil Erlandsson och Otto von Arnold.

Fia sa...

Ah, charm-Jonas: En röst på Wetterstran/Eriksson är också en röst på Monika Gren. Och vänsterpartiet i regering för första gången någonsin.

Vet att du är lite arg på Eskil. Men vad har Otto gjort för ont? Enligt dig då.

Jonas Paulsson sa...

Otto, jo han är ordförande för Sveriges Betodlare. Timbro ordnade för 10 år sedan ett seminarium om EU:s jordbrukssubventioner och Otto försvarade subventionerna till sockerindustrin inför ett auditorium av frihandelsvänner.

Vidare kämpade han med näbbar och klor när EU äntligen 2003 (?) gjorde om sockerstödet, och det gjorde han på det mest intellektuellt ohederliga sätt som du kan tänka dig. Finns lite länkar kvar på internet.

Sedan har vi ju KD:s jordbruksrapport som kom nyligen där man (läs: Otto) skrev att högre matpriser (till följd av etanolproduktionen) är bra för världens fattiga. I våras fick han och KD mothugg från OECD och FN:s FAO som i en gemensam rapport avfärdade detta. DN:skrev en artikel om det på ledarplats/kolumn.

Förresten läste jag i Alliansens miljörapport (som du min kära vän var medförfattare till) att ni vill ta bort importtullarna på etanol. Vilket givetvis är bra, importtullar är aldrig bra, problemet är att ni tycker att vi ska använda importerad etanol till att driva våra fordon. Det är inte bara dumt, det är ondskefullt.
Res gärna ner till de som här om veckan protesterade mot höjda matpriser i Mocambique och förklara för dem att höga matpriser i själva verket är bra för dem. Men du, var försiktig för dom verkar rätt arga där nere.

Förresten pratade jag med lite moderater utanför vallokalen i Täby där jag stod och de hade ingen som helst förståelse för att vi måste minska köttkonsumtionen. Kanske dags för lite internt arbete för dig? För du är väl inte feg?
/Jonas