tisdag 17 november 2009

Marsipankyckling


Det pågår dataarbete så det går inte att mobilblogga. Men här kommer inlägget jag petade ihop från EU-nämnden imorse:
Nu träffar EU-nämnden stadsministern inför det informella mötet i Europeiska rådet på torsdag, där stats- och regeringschefer möts. Mötet är direktsänt i tv så du kan följa det där.
Eftersom Lissabonfördraget gäller finns ett några nya toppjobb att tillsätta. Det går naturligtvis inte att prata namn ännu, Fredrik förklarar processen och att han ringer runt för att prata med alla länder om vem de kan tänka sig.
Vice ordföranden i nämnden tar chansen att fråga Fredrik om vem regeringen kommer utse till svensk kommissionär, något som mötet inte alls handlar om. Det är en fråga för regeringen såklart. Viceordföranden talar om vikten av jämställdhet, något som statsministern redan tagit upp. Men så beskriver hon kvinnors representation i Europa:
- Kvinnorna är som en ros på tårtan.
Fredrik svarar balanserat och konstaterar att det är just den politiska balansen som de allra flesta länderna prioriterar. Urvalsgruppen för uppdragen är sittande eller tidigare stats- och regeringschefer. En annan socialdemokrat föreslår varannan damernas.
Fredrik undrar då om de är beredda att välja två europeiska moderater så länge den ena är en kvinna. Men det verkar inte så.
Socialdemokraternas sägning om rosen på tårtan irriterar. Jag köper det inte. Då är jag hellre glasbiten i kycklingfilén.

3 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Fia, du är min boj i bukten. Som Nilecity.

Anonym sa...

Rosen på tårtan är väl bara prydnad?

Fia sa...

Åh, Janne! Du är min boj. Och Anonym: du har rätt. Så oerhört förnedrande sägning från S faktiskt.