tisdag 21 april 2009

En dag - fem tunnelbanestationer

Igår var en mötesdag på fem olika tunnelbanestationer.

Medborgarplatsen: vi mötte Scandic och pratade om deras massiva miljöarbete och hur Scandic Malmen ska provocera. Kolla gärna in deras liverapportering av hållbarheten.

Hötorget: lunchdebatt med EU-tema. Gunnar Hökmark var den enda som fick en spontan applåd. Efter att han frågat Anders Ygeman, s, om regeringen har satt högre mål än den förra s-regeringen. Vilket Anders såklart måste svara ja på. Motvilligt, men ett ja.

Tidningen ATL undrade för övrigt samma sak som vi undrade, varför socialdemokraterna och vänstern inte företräddes av några kandidater.
- Mitt parti företräds av olika människor, förklarar Jens Holm som inte kandiderar, och menade att det är partiets uppfattningar som är viktiga.
- Jag vet inte varför jag är här, säger Anders Ygeman. Det blev något strul med Maritas mail.

Skanstull: möte med Åhléns för att prata om hur de har hanterat dunfrågan, genom att ta bort alla dunprodukter ur försäljning och sitt tydliga ställningstagande mot dun som slitits ur levande fåglar. Och en hel del andra frågor hann vi med också, som det fantastiskt inspirerande samarbetet med Myrorna och Stadsmissionen.

Gamla stan: fast den stationen räknas inte eftersom vi är här varje dag, men vi åkte tillbaka för att kolla mail och hämta grejer.

T-centralen: kampanj med Alliansen. Mycket orange. Mycket folk. Mötte bland annat Svenska Kyrkans miljöansvariga. Och många från MUF. Såg två stycken från SSU som kampanjsnyltade - det gick sådär - och en tredje som hälsade och var trevlig och är syster till Maryam.

Östermalmstorg: boklansering av Tjäna pengar och rädda världen. Urtrevligt. Gillar särskilt utställningen av sociala entreprenörer i rummet utanför. Köpte present, ett par barnskor till en kompisbäbis och det bästa var att du fick ett par skor på köpet fast till ett barn i Senegal. Shareapair startade som ett UF-företag, klockrent!

Inga kommentarer: