tisdag 15 juni 2010

Att skilja på sak och person

Känns extra bra nu att jag valde att inte vara med i boken Kronprinsessan som handlar om Mp:s Maria Wetterstrand. Mötte författaren på Sustainability Day. Han förklarar varför han skriver och sen varför han vill tala med mig efter debatten.
- Jag behöver någon som är emot, säger han när vi dricker kaffe i lobbyn.
Det blir en enkel intervju där och då. Antar att jag inte kommer med i boken för jag har inte hört något mer. För jag är mest emot politiken och de har haft det enkelt och inte blivit granskade.

Well. Låt mig vara tydlig. Utan problem gör jag gärna miljöpartiet onöndigt för väljarna. Men det handlar om policy. Politiken, förslagen och leveransen. Vi har helt enkelt bättre miljöpolitik. Och framförallt har vi tack vare arbetslinjen pengarna att investera i den hållbara utvecklingen.

Tar gärna politikfighten men har inget intresse av att sänka en partiledare. Politiker är också människor.

Fast rätt länge har jag insett att min största konkurrent om väljarna är just Miljöpartiet. Som i den här artikeln som åldrats hyfsat värdigt.

Vet inte vad jag ska tycka om den här - rätt märkliga - artikeln på Newsmill. Och det har väl aldrig hänt att en enskild ledarsida krossat en partiledare? SvD var tidiga med Allianstänket, Mp påverkar blocken när det inte längre är ett femprocentsparti utan kanske 8-10 procent. Och varför skulle inte Miljöpartiet granskas?

1 kommentar:

Janne Pettersson sa...

Tonchi Percans påståenden är trams. Who gives a toss vad Svenskans ledarsida skriver? Förutom Ulf Adelsohn.