fredag 2 april 2010

SPRO eller PROS

Vänstersidan är alltid bättre organiserad än högersidan. Det ingår liksom i konceptet med kollektivism. Och det är helt ok - i min värld finns utrymme för det, fast i deras värld finns inte utrymme för andra lösningar.

Problemet är när socialdemokratin blir norm. När kursverksamhet är ABF och ungdomsverksamhet stavas Unga Örnar. Ehm. Just namnet "Unga örnar" är rätt obehagligt, även fast jag gått i Blackebergs gymnasium som har en gammal maläten örn som symbol. Politiska örnar bör undvikas. Nogsamt.

Per Gudmundson skriver idag på Svenskans ledarsida att alla måste bekänna färg till valet. PRO är bara en kampgrupp för S.

Det är intressant att se vad som händer nu när regeringen lämnat beskad om skattesänkning för pensionärer. Vi följer spänt utvecklingen. Tänk om PRO jublar och blir glada för den massiva skattesänkningen för pensionärer vi levererar! Men det kommer inte att hända. De fortsätter låtsas att S, V och Mp skulle sänka skatten för pensionärer. Något som aldrig hänt förr. 

Ett annat exempel på politik-PRO är hur de har agerat mot omregleringen av apoteksmarknaden, där de kampanjat mot den ökade tillgängligheten genom att kedja fast pensionärer i monopolet. Det är väl inte helt oväntat eftersom flesta av dem som drivit frågan i PRO var politiskt aktiva på sjuttiotalet och säkert med och införde apoteksmonopolet till att börja med.

Ingen kan väl tro att PRO är neutrala när de bara är - och rekryterar - socialdemokrater? Som Lars Wettergren, en av mina socialdemokrater från stadsdelnämnden Maria Gamla stan för länge sen. Efter att han varit gruppledare och hjälpt Jens Orback leda nämnden blev han ordförande för PRO. En annan av de s-märkta i sdn hette Alex Margulies. Tror han satt i pensionärsrådet också, möjligtvis med PRO-hatten på. Minns fortfarande hur han plötsligt dök upp i någon morgonsoffa för några år sen som opolitisk pensionär för att skälla på regeringen. Det är ju pinsamt.

Människor, stå upp för ert politiska engagemang! Kalla en socialdemokrat för en socialdemokrat. PRO, lägg av med att fejka opolitiskhet och lägg till ett S i namnet.

1 kommentar:

Torbjörn Bergman (M) sa...

Ja det där är lustigt.

Löneskatterna är inte "avgifter" &
Pensionärer betalar därmed mer i skatt.

Beskattningen av arbetare/pensionär blev skev för väldigt länge sedan och det var (s) som gjorde den skev.

Med hänsyn taget till hela skatten före lön. Så:

1. Betalar arbetare mer i skatt.
2. Har vi sänkt skatten ung lika mycket för arbetare & pensionärer.

När ska PRO basunera ut det budskapet tro?

Se jämförelse på min blogg.