torsdag 15 april 2010

Sammanfattningsvis:

- Ingen tvivlar på att vi behöver göra mer av miljöskatterna, säger Anders Borg i budgetdebatten. Ingen tvivlar på att vi måste ta ansvar för klimatet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gör det lönsamt att ta rätt på världens alla fackelgaser, som står och brinner på oljefält över hela världen! Värsta länderna är Ryssland och Nigeria. Vilket ger minst CO2-utsläpp och minst energislöseri?

1. Pumpa upp olja och gas, fackla gasen och transportera oljan från en kontinent (Asien(Sibirien och Arabländer), Afrika) till en annan (Europa/EU).

2. Pumpa upp olja, göra syntetiska drivmedel + kemikalier och ånga/el av gaserna. tranpostera olja, syntet-drivmedel och kemikalier mellan kontinenter.

Moderaterna är för 1) och kraftfullt emot 2) "för det är ju fossilt" (?!) Ja, det är motovationen till att gasfackling / energislöseri / CO2-utsläpp för ingeting ska vara utan skatter och avgifter, men om man slutar slösa och gör syntet-drivmedel av fackelgaserna, ja då ska de syntetiska drivmedlen beskattas så mycket, att det inte lönar sig att investera i att omvandla fackelgaserna till flytande, paraffiniska, ultra-rena syntetdrivmedel....

Vi i Sverige får väl försöka hjälpas åt att rösta bort er, för miljöns skull. Varför är moderaterna för energislöseri och för maximerade utsläpp av fossil CO2?

Varför vidtar moderaterna åtgärder för att stoppa utvecklingen av mer energisnål teknik, delvis svensk teknik? Arbeta gärna, men arbeta inte med ny miljöteknik, för då djävlar! Är det moderaternas s.k. arbetslinje, eller?

Socialdem. gav en viss skatterabatt till syntetiska drivmedel.

Fia sa...

Hej Andreas! tror inte S vill fortsätta att ge skatterabatt till drivmedel som är gjord av fossil råvara. Ingen vill det. Koldioxidskatten ska styra bort från olja och fossilgas - även om de senare görs till drivmedel.