onsdag 21 april 2010

Elbilsrace

Tillbaka till kontoret efter rallystarten av Teslaracet genom Sverige. Två elbilar far just nu mot Göteborg med så lite energiförbrukning som möjligt.

Redan klockan nio fick vi se, provsitta och peta på de två utsnygga, små sportbilarna. Det är ett samarbete mellan Tesla och Fortum. Eftersom Tesla är en kalifornisk biltillverkare var vi inbjudna till amerikanska ambassaden.

- Vi tänkte att ni skulle få en airport experience, föklarar PR-killen från ambassaden efter att vi passerat metalldetektorn visat väskan och lämnat in mobilen och även hörlurarna.

Han kan vara i PR-branschen men lyckades tro och berätta för de andra att prao-Vendela var min dotter. Biologiskt möjligt måhända - men fel.
- I'm not a teen mum, förklarar jag. Och berättar för trevliga ambassadören Matthew W Barzun om vad prao är.

Bilarna är laddade med batterier, energidrycker och äpplen. För planen är att köra mjukt och stabilt och bränna så lite energi som möjligt men ändå klara tiden. Ingen får stanna på McDonalds i Arboga.

Ikväll 18.45 går de i mål i Göteborg. Det ska gå att följa resan via Ny Teknik. Hittar det inte där. Men journalisterna har lovat att lägga ut sin spellista där. Den ska vara något särskilt.

Inga kommentarer: