onsdag 14 april 2010

Ny ledning i SNF?

Svenska Naturskyddsföreningen är en av de tyngsta miljölobbyisterna. Ofta har de långtgående policyförslag med sig till diskussionerna. De arbetar offensivt med rekrytering och driver en uppskattad traineeverksamhet. De liknar mer och mer ett parti, hänger på departementen, sitter i styrelser och insynsråd, Svante Axelsson hamnar högt på miljömäktigastlistan, de lägger färdiga skrivningar levererar beslutsunderlag till den som vill ha det och lobbar ganska bra - fast naturligtvis har de inte något helt budgetförslag.

Läser oväntat öppet i medlemstidningen Sveriges Natur om ordförandestriden som blossat upp. Trots att rubriken är: "Valberedningen föreslår ny ordförande" så handlar artikeln mest om nuvarande ordförande Mikael Karlsson. Han har varit ordförande för föreningen i åtta år och kommenterarvalberedningen  i artikeln och försvarar sin position.

Den föreslagna nya ordföranden Karin Åström uttalar sig inte i artikeln. Däremot vill hon skapa en plattare organisation och utveckla folkrörelsedelen enligt artikeln här, ur Gotlands allehanda.

Den 19:e april kommer hela förslaget till ny styrelse.

Inga kommentarer: