lördag 5 december 2009

Kor och proffsdemonstranter

Blir förtvivlad. Tidningarna berättar och visar gräsliga bilder om ett fall av vanskötsel av kor. Fruktansvärt. Det upptäcktes av en inspektör som kom dit oannonserat. Men hur kan inte någon annan se vad som pågår? Grannar? Vänner? LRF? Veterinärer? Kanske borde vi ha en tipstelefon, en djurskyddslinje så att det enkelt går att informera om misstänkta fall. Eller en mailbox i alla fall.

Och våldsturisterna och proffsdemonstranterna planerar att resa till Köpenhamn. Men det är ingen överraskning. Man måste nästan beundra den danska semantiken när de inför nya regler och kallar det lymmelpaketet.

Det är bara att ta nya tag. Vi måste rädda både kor och demokrati. Det här är anledningen till att jag håller på med politik. Så, på en mer handfast nivå tar jag snart pendeln till Huddinge. Ska prata miljö klockan nio på deras kandidatutbildning. Sista kandidatutbildningen i år faktiskt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja den danska polisen är verkligen beundransvärd. Vi skulle behöva ha mycket mer våld mot våra medborgare här i Sverige också. Jag menar i värsta fall skulle ju en demonstration kunna störa dej i din shopping. Fint att du har en blogg om shopping, det är ju bästa sättet att rädda miljön. Du verkar verkligen vara en fin och intelligent människa. Död åt demokratin - leve shoppingen!

(M)arkus

Anonym sa...

Du har inte funderat på om det finns någon motsättning mellan ditt så kallade miljöengagemang och all shopping du säjer dej ägna åt? Fy fan man blir mörkrädd. Hur dum i huvet är du egentligen??

Blä blä

Fia sa...

Hej Markus/anonym. Tror du att stoppad handel är lösningen på miljöproblemen eller något annat problem?

Anonym sa...

Nej för fan Fia! Jag tror att det är bra med slit och släng-samhället. Vad skulle t ex stilla havet vara utan all plast och alla miljögifter från dina mobiltelefoner? Hur skulle värden se ut om inte alla floder var förorenade av dina distans-slavar som färgar in dina nya (M)odekläder? Och hur illa skulle det inte vara om alla människor hade rent dricksvatten från glaciärer som inte smälter bort när ni moddar åker pappas merca till jobbet?

Du är så långt ute och cyklar att du inte ens vet vilken planet du är på. Men jag ska ge dej en sak: cred för att du faktiskt släpper igenom inlägg som detta!

(M)arkus

Fia sa...

Hej Markus, dina fördomar om moderater håller inte. Du har uppenbarligen ingen aning om vad du skriver om. Du känner inte mig, att döma av din text känner du nog inte några moderater. Trist. Och apropå ditt tänk om Mercan är det väl pinsamt för dig att skriva så i kommentaren till ett inlägg där jag skriver om pendeln till Huddinge.