torsdag 10 december 2009

Debattglatt

Jodå. Miljö- och jordbruksutskottets debatter pågår fortfarande. Känns som om alla andra är på MUF:s 75 årskalas. Eller Nobelfesten. Ingen av talmännen är här. Ålderkvinnorna leder mötet men vi kallar dem fru Talman ändå.

Vi har ont om tid och ingen tar repliker på varandra. Utom socialdemokraten Anders Ygeman som glömmer bort att yrka, alltså berätta vad han föreslår. Därför måste han ta replik. men han törst inte ta den på mig utan väljer center-Claes istället och upprepar att han strykit fem sidor. Antagligen var det på dem som deras egen politik stod på för allt annat handlar om vad han tycker om vår politik. Men han lägger inte ett enda förslag själv.

Socialdemokraterna önskade god jul och julskinka i jordbruksdebatten. De vill höja skatten på CO2 men tydligen sänka den på diesel. När deras vänster/miljöpartipolare vill höja den med två kronor. Eller är det mer? Det verkar lite oklart.

För övrigt har minst två miljöpartister dragit över tiden. En rejält. Vi blir lite stressade. Socialdemokraten missar sitt tåg. Jag har fyra gummisnoddar framför mig. De har suttit runt betänkanden. Men jag använder dem inte.

Den andra drar inte över lika flagrant och han ursäktades något eftersom han föreslog att kammaren skulle besluta enligt utskottet, alltså alliansens förslag.

Kd-Iréne talar sist. Hon har plockat bort tre sidor, säger hon. Så fort hon är klar går vi och äter något.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad ni och alla andra sitter och spiller er tid med är fullständigt ointresant. Ni måste ändå rösta som partiet säger åt er att göra . Demokrati???

Fia sa...

Hej herc! Ändå läser du fastän du tycker det är ointressant. Eh, jo det är demokrati här i riksdagen. Vad tror du partier består av om inte människor och det är vi som bygger politiken. Debatterna är till för att öppet redovisa var de olika alternativen står.