fredag 6 augusti 2010

Välkommen, välkommen hit.

I kommunpolitiken handlar mycket om relationer. Som i Sundbyberg där två människor bytte till Socialdemokraterna och fick fina uppdrag. Eller som i Kalix där samarbetet var alla partier utom moderaterna om jag minns rätt. (Uppdaterat - jag mindes fel för det var alla utom S som fick vara med. Men valet 2006 gjorde S sitt starkaste val i Sverige i jus Kalix och fick nästan 60 procent av rösterna där. Fast nu gnisslar det rejält, läs mer här.)

Nu har 26 människor lämnat miljöpartiet i Botkyrka och välkomnas naturligtvis till Alliansen. De kallar sig Gröna för Alliansen. Det pågår spekulationer om varför de lämnat. Det vet vi inte. De beskriver det som att de vill ha mer leverans i politiken och mindre gos med S och V. Toppen, i såna fall.

Att det är ett svek mot just ena partiledaren Wetterstrand, som Expressen skriver, är nog att ta i. Men Miljöpartister verkar inte gilla toppstyrning och det har varit jämna, jämna omröstningar på stämmorna när det gäller att sluta vilja gå ur EU. Och särskilt om samarbetet med S. Och så kom V på köpet.

Alliansen välkomnar politiker som vill stötta oss och leverera bra och effektiv miljöpolitik. Det är inte bara centerkandidater som blir glada för ökat stöd för vår politik.

Egentligen behöver du inte ta omvägen över Miljöpartiet. Bli medlem hos oss direkt!

Och precis som begåvade Thomas skriver så handlar det om att vi förnyar oss, utvecklar politiken och genomför reformer - inte som oppositionen som bara pratar om dem. Ja, jag vet att S, V och Mp är i opposition och inte har något att säga till om. Men de hade 12 år på sig innan och levererade inte.

3 kommentarer:

Tomas M sa...

Peter Eriksson ledde en koalition i Kalix där alla partier förutom Socialdemokraterna ingick, om det är vad du syftar på.

F.ö. har Botkyrkakonflikten knappast något att göra med varken S eller M. Såvitt jag känner till den är det en personkonflikt till allra största del. Sådant finns och kommer finnas i alla partier, och det är tråkigt när så sker. Det finns ingen anledning att göra någon partipolitisk poäng på det, tycker jag. Även om det råkar vara valrörelse.

Fia sa...

Jag spekulerar inte i vad som drivr konflikten i Botkyrka - däremot välkomnar jag människor som vill vara med i moderaterna.

Aha, var det verkligen alla utom S i Kalix? Intressant. Särskilt som Peter Eriksson sagt att han kan regera med alla utom moderater. Inte så liberalt.

Fia sa...

Visst var det så: alla utom S fick vara med i Erikssons koalition. Men sen kom S tillbaka i Kalix med besked och gjorde sitt starkaste val i Sverige där. Men det verkar gnissla en del nu: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article861613/Kris-i-partiets-hjarta.html