tisdag 10 augusti 2010

Hellre naken som sagt

Upprörs av bilderna på minkar och missförhållanden i djurhållningen.

Det är oacceptabelt och stört.

De lider, är trasiga och äter på döda minkar. Och det som visas kan inte vara tillåtet enligt djurskyddslagstiftningen.

Minkfarmsomröstningen tidigt i mandatperioden är den enda votering som jag kvittat ut mig på av politiska skäl. Min linje hade inte majoritet då. I och för sig var det ju inget riktigt förbud som föreslogs - sådär i slutet av S,V och Mp-styret - utan enbart ett gäng nya regler som skulle låta minkarna leva på annan sätt i fångenskap. Men det var regler som säkert ökat kostnaderna och minskat minkfarmandet i Sverige.

Nu ser vi över hela djurskyddslagstiftningen. Helheten. För vi kommer inte tillrätta med människor som missköter djur genom att bara ändra reglerna lite eller öka kostnaderna. Det handlar också om att kontrollen inte ska vara kommunal utan statlig och lika i hela landet plus det nationella djurskyddsregistret vi införde. Den som fular ut sig ska inte bara kunna byta kommun och fortsätta. Och såklart att vi stärker hela rättskedjan, den som begår brott mot djur ska straffas.

Kan inte heller sluta fundera på vem som köper minkpälsar nuförtiden?

1 kommentar:

Moa sa...

Ett förbud vore det bästa. Skärpta kontroller är självklart bra, men varför ens ha kvar en industri som inte ger något gott?