måndag 23 augusti 2010

The Headmaster ritual

Det är brist på studentbostäder i Stockholm skriver Svenskan. Så är det varje år men antagligen värre än vanligt för fler vill studera i Stockholm, samtidigt som många fler vill bo i Stockholm, och det är så klart gräsligt för alla som inte vet var de ska bo.

Tänker öppna en maskburk nu: ett sätt att få loss fler bostäder är väl att ha koll på dem som bor kvar trots att de är klara.

För det händer.

Alla som känner någon som bott kvar fastän de inte pluggar räcker upp en hand.

4 kommentarer:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej! Det är ju en katastrof att nya studenter inte kan hitta någonstans att bo, och att i värsta fall är kötiden 3 år. I Svenska Dagbladet står det tex att kötiden till en studentetta är just 3 år.

Hur menar du att dessa personer skall kunna förbereda sig till sina tentor om de inte har någonstans att bo. Det säger sig självt att det inte går och att det kommer att krävas massvis med nya tillfällen för att göra OMTENTA. För, har man ingenstans att i lugn och ro kunna bo och förbreda sig så kommer UNDERKÄND som ett brev på posten för dessa studenter.

Det vill säga bostadsproblemet blir ett problem för lärarna som nu måste ägna mer tid till att ge OMTENTA tillfällen istället för att förbereda nästa moment, eller nästa kurs.

Det är ju rätt uppenbart varför bostadsbyggandet vad gäller studentbostäder avstannat, nämligen därför att ALLIANSEN vill
göra studier till något bara för de RIKA , dvs bara något för "bratsen" från Östermalm, Lidingö, Djursholm, Täby osv.

Dvs, ni har valt ett system där hyresrätter, och billiga hyresrätter som folk har råd med motarbetas, samtidigt som ni driver på för att hyresrätter omvandlas till bostadsrätter, och därmed är det de RIKA som gynnas och de som inte har denna typ av pengar kastas på samhällets SOPTIPP direkt.

Jag är inte socialdemokrat eller någon anhängare av Vänsterpolitik, men jag tycker att det är förfärligt att bostadssituationen ser ut som den gör för nya studenter som inte har någonstans att bo.

Kanske blir framtidens lösning att de som vill studera får vända sig
till andra länder och be dem om hjälp att fixa studieplats och bostad åt dem. För i Sverige så
bekämpas ju kunskap genom att man
inte har sätt till att det finns bostäder för studenterna.

Så, folk kan tänka själva och när de ser att utbildning och kunskap inte uppmuntras genom den havererade bostadspolitiken, så blir det ju naturligt att många väljer att hoppa av gymnasiet eller nöja sig med att ha många IG i slutbetyget, eftersom det inte lönar sig att anstränga sig i landet Sverige.

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej Sofia!

Du kommer ju inte ens med något förslag på hur vi skall få någon ordning på det här.

Det är en skam och en skandal.

Det här med bostadsbristen för studenter i Stockholm kommer att
göra Stockholm och på sikt även
Sverige mindre attraktivt, för
kommande studenter.

Det blir en konkurrensfördel för de utländska universiteten, dvs universitet och college i Australien, Kanada och Amerika.

Även om det är dyrt att studera där så kan de åtminstone få någonstans att bo under tiden, vilket de inte kan i Sverige idag.

Även kommer universiteten i våra närliggande länder att vinna på detta, tex Åbo Akademi och Universitetet i Helsingfors där
man får både hög kvalitet och någonstans att bo som student, vilket Sverige inte kan erbjuda.

Sverige måste vakna nu eller förlora framtiden till utlandet.

För har man väl flyttat ut så flyttar man knappast tillbaka
eftersom det inte finns något
att flytta tillbaka till.

Fia sa...

Hej Mikael - som vanligt har vi helt olika syn på världen och människor. Vi bygger ut antalet lägenheter i Stockholm och överträffar målet med 2000 lägenheter. Men visst - det är brist på studentlägenheter, SSSB jobbar på men det räcker inte. jag tror att en av de viktigaste lösningarna är att bygga lägenheter så att människor kan flytta dit och inte blocka studentlägenheter. Till exempel.

Fia sa...

Glömde sidffrorna: Vi moderater vill under kommande mandatperiod bygga 4 600 nya studentbostäder i Stockholms län, varav 4 100 i Stockholms stad. Motsvarande siffra för Socialdemokraterna är endast 3 000 nya studentbostäder.