söndag 1 februari 2009

Bara kärlek i moderaterna

Igår var en fantastisk dag. Upp tidigt, reser från hotellet 7.30. Kommer tillbaka in i stan lite efter 12.00, och far direkt till Grand Hotel. Där pågår inte bara en bröllopsmässa utan även ett hemligt bröllop i rummen ovanför mässan. Jag har ansökt och fått tillstånd att viga två vänner. För elva år sen på MUF-kurs i Flemingsberg sa det "klick" mellan dem. Brudparet, föräldrarna, jag och någon till vet om att det blir bröllop idag.

Upplägget är smart. Paret har varit tillsammans i elva år och firar officiellt sin 30-årsdag med en lunch för släkt och vänner. Men efter fördrinken öppnas dörren till rummet bredvid där bandet spelar Fly me to the moon. Gästerna går förvånat in men förstår ganska snabbt och sätter sig.

Till musik kommer brudparet in tillsammans med en beundransvärt lugn fyraåring som bär ringen på en kudde.

Ceremonin är lagom kort. Mostrar och fastrar och några till gråter. Det är så rörande. Men vi har laddat med Grand Hotelservetter. Den efterföljande lunchen är så trevlig och alla är fyllda av glädje. Spontana tal och gratulationer. Det är fantastiskt att få vara en del i detta.

På väg ut möter jag begåvade och vackra landstingsrådet Catharina som och hjälper sin vän som har brutit benet och jobbar extra på Bröllopsmässan. Hon står mitt i dörren med spetsklänning och lockar i håret och delar ut flygblad.

Inga kommentarer: