onsdag 16 april 2008

Mp: Gärna äktenskap men först ett dubbelspår

Lyssnar på debatten om äktenskapsmotionerna på kontors-tvn. Mona Sahlin sitter med i kammaren och instämmer i de olika talarna från s, v och mp.

Men hallå, de hade tolv år på sig. Tolv år! Och lät bli att förändra lagstiftningen. Från talarstolen har det varit en del kd-bashing men de gör det väldigt enkelt för sig. För vissa människor är detta en laddad fråga. Det ska vi ha respekt för. Moderatstämman var tydlig, vi är för en modern äktenskapslagstiftning.

Det blir spännande att se röstresultatet i eftermiddag. Undrar om s har koll på sina egna.

Nu talar Antti från moderaterna och han tar upp just att den här frågan blir ett politiskt spektakel. Ett exempel är inlägget från Jan Lindholm som i sitt inlägg visar Miljöpartiets prioriteringar. Efter vigsel på teckenspråk (som redan är löst tydligen) tog han chansen att prata om ett dubbelspår till Falun innan han tog upp att han vill att utskottet ska bifalla yrkandet om att regeringen ska ta fram en proposition. Detta hela inlägg har Mona Sahlin faktiskt instämt i.

- S-yrkandet har passerat bäst-före-datum, säger Antti och förklarar att det yrkandet går ut på att regeringen ska ta fram ett förslag, en proposition.
- En proposition för könsneutrala äktenskap förebereds.

Det finns inget annat lagförslag att fatta beslut om.

Propositionen är på väg enligt alla konstens regler. Det kommer inte gå fortare om vi röstar med sossarna.

Inga kommentarer: