fredag 4 april 2008

15 000 000

Ungefär 15 miljoner mobiler ligger och skräpar hemma hos människor. Nu kan de göra nytta istället. Lämna in gamla mobiler till Mobilkomposten istället.

Igår lanserades det hela, ett samarbete mellan Nokia och Plan Sverige. Ni ser bilderna här nedanför. På Plan Sveriges sida kan ni läsa mer och se Adam Tensta live - fast igår.

Nokias Sverigechef Kenneth Johnsson (hoppas jag fick namnet rätt nu) har jobbat i bland annat Portugal och Ryssland tidigare och förklarar varför de engagerar sig socialt:
- Där var det lätt att hitta lokala projekt. Ni har det så bra här. Vet ni hur bra ni har det? Därför kontaktade vi Plan Sverige.

Anna Hägg Sjöquist är generalsekreterare för Plan Sverige och hon berättar att Plan Sverige tar initiativ till att samla in begagnade mobiler och satsar på att få in 7,5 miljoner kronor till sina projekt som hjälper barn och ungdomar som drabbas av klimatförändringarnas effekter.

Telias representant berättar uppe på scenen att han har minst 27 mobiler.
- Jag kan fylla en sån där själv, säger han och tittar på Mobilkompostlådan.

Det här är faktiskt det enda som får mig att skiljas från min gamla Nokia Communicator, version 1. Den är stor som en halv tegelsten, går inte ned i normala handväskor och kallades allmänt för Moderskeppet.

Dagens projekt är att få Riksdagsstyrelsens tillåtelse att ställa en sån här låda i Bankhallen i riksdagshuset.

Inga kommentarer: