tisdag 8 april 2008

LRF Norrtälje

Min kollega Göran Pettersson bjöd med mig på möte till LRF:s lokalförening i Norrtälje. Där var också Per Lodenius från centern.

Ungefär 100 personer hade samlats och temat var skogsfrågor. Vi började 19.00 och höll på fram till precis innan 22.00 men det var kaffepaus i mitten. Och jag träffade en släkting som jag inte sett på sju år.

Mötet var intressant med smart upplägg med människor som själva berättar om hur myndighetsutövningen brustit och hur skog kan bli nyckelbiotop. Skogspropositionen diskuterades fram och tillbaka. Vi fick några grejer att ta med till Eskil Erlandsson.

Trots att tonläget i något fall blev högt var stämningen positiv. Det fanns stor enighet om att Sverige inte är som Kina. Skiftet i att staten inte bara lagstiftar som förr utan nu för tiden ser mer på kommunikation, skötselavtal och frivillighet uppskattas.

Tacksam för stödet från Carl på regeringskansliets samordning som svarade på sms fastän det var sent på kvällen. Fick skjuts ända hem av Johanna från LRF Skogsägarna.

Inga kommentarer: