måndag 12 mars 2007

Gruppterapi på iglo


I förmiddags var Mats G. Nilsson, jag och vår begåvade politiska sekreterare Sebastian Carlsson på studiebesök på iglo, ett coolt ställe vid Hornstull.


Mats och jag arbetar med olika politiska frågor men företräder båda Stockholm. Nu besöker vi inspirerande ställen. Det är nyttigt att se nya saker och träffa duktiga människor.


Ljuscaféet iglo startade hösten 2004 av Martin Sylwan. Egentligen jobbade han inte idag men var snäll nog att träffa oss och berätta lite om vad han gör.
- Jag är agronom, utbildad på SLU, förklarar Martin. Det är rätt tydligt att han är en entreprenör. Bland annat var han med och startade Street. Nästa projekt är siten Grannarna.
Egentligen är iglo ett ljusterapirum med café som Mats startade efter han fått en remiss till ett sjukhus för att få ljusterapi. Det var helt kliniskt, alla kom in med patientbrickan och ingången var vid psykmottagningen.
Tysk media, AP, Reuters och alla andra stora mediadrakar har varit där och gjort reportage. Mats visar oss ett från Tokyo-tv i sin vita dator .
Maten som serveras är tuff. Bland annat importeras hysteriskt nyttiga frukten acai från Brasilien och allt annat är ekologiskt.
- Att allt är ekologiskt är inget jag skyltar med, det är mer självklart, säger Martin.
Vi undrar vad som är roligast.
- Det som ger mest belöning är stammisarna som kommer hit.
Det är intressant att se hur ett sånt här företag fungerar. Och ljuset gör oss glada och pigga. Vi betalar och går ut i gråvädret.
Snart stänger iglo för säsongen. Våren är här. Men du hinner dit, det är värt att prova.

Inga kommentarer: