onsdag 7 februari 2007

Pemba hotel

Incheckningen på hotellet går rätt bra men inte snabbt. Vi blir tillsagda att komma upp och beställa mat, sen ska vi checka in. Jag beställer grönsaker, fisk känns inte bra efter att vi fick åka runt med en korg fiskar på flaket. Men ändå får vi vänta till klockan är nästan 22 innan maten kommer. Allt tillagas efter allt är beställt. Menyn ser bra ut men allt finns inte. Däremot är marknadsföringen fantastisk och vi ser skyltar om hur trevligt och ”relaxed” hotellet är vid flygplatsen.

Carolina från RFSU har fått en jättesyrsa på dörren till hennes rum.
- Den är som en dinosaurie, säger Carolina. Gunvor flyttar modigt bort den. Och den är verkligen jättestor. Vi andra står imponerat bredvid.

Ordningsreglerna på rummet är lite bisarra, har fotograferat dem. Allt ska anmälas till receptionen, som om man vill besöka et annat rum eller om man vill ta in "any body". Återkommer med det.

Annars är det välutrustat med moskitnät, en slamrande men behövlig aircondition och en bönematta. I rummet står ett kylskåp på en träpall och lutar. Vi ser Afrika, både fina hotell och budgethotell. Och stora skillnader.

Har hittat en kanal med Bollywoodlåtar på min lilla tv. Sitter och skriver i sängen under moskitnätet, känns som att ha byggt en koja.

* * * * *

Det gick mellanbra att sova. Sängen är kort, minareten drog igång kring 5 och det bor en vokal tupp i byn. Alla rum har en egen varmvattenberedare som man sätter på utanför och i badrummet är det så kallad Stockholmsdusch men den heter såklart något annat här. Låset till badrummet är omotiverat stort, en gammal stålregel. Och toalettpappret är lila. Duschen fungerar fint. Äntligen är jag ren och fräsch och luftkonditioneringen står på max. En ny dag är på gång! Idag ska vi bland annat till UMATIS Youthcenter. (Ja, det gick ju inte att publicera från Pemba så detta är utlagt med fördröjning. Dagens äventyr kommer nog imorgon, jag har inte hunnit skriva ned allt ännu.)

Anna Johansson, jag förstår varför du är så Afrikafrälst. Det är galet men härligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fia!

Med en blandning av skratt, skräckblandad förtjusning över de galna och spännande saker ni får vara med om och tårar läser jag dina skildringar från den vackraste av alla kontinenter. Njut medan du är där! Vi måste ses och prata om resan och Afrika när du är hemma igen. Ska försöka att inte snöa in (bokstavligt talat menar jag såklart :) på Finansdep. under tiden. /Kram Anna.