torsdag 4 februari 2010

Moderaterna räddar kollo

I dagens pappersversion Svenska Dagbladet finns en nyhetsartikel om att stadshuset, alltså Finansborgarrådet Sten Nordin, räddar stiftelsen Barnens Dag där jag är ordförande.

Stiftelsen har länge dragits med ett underskott som tidigare styrelser låtit växa. De två åren jag varit ordförande har vi jobbat igenom ekonomin och ökat samarbetet med staden för att förvalta den tillgång som Barnens Ö faktiskt är. Äntligen har vi en ekonomi i balans och alla gamla åtaganden är uppfyllda. Så där illa får det aldrig bli igen!

Äntligen är den här surdegen borta och vi kan koncentrera oss på att utveckla verksamheten. Precis lagom till kollofestivalen i helgen.

5 kommentarer:

Kennet Fontaine sa...

Bra jobbat och lycka till i fortsättningen med bevarandet av Barnens Ö

Anonym sa...

Vilket snick snack! Du ville ju upplösa Stiftelsen senast förra våren! Det som nu ska betalas är ju pengar som undanhållits Stiftelsen under flera års tid!

Johanna Huss, föreståndare Granö Gård, Barnens Ö

Fia sa...

Hej Johanna! Det du skriver stämmer inte, mitt uppdrag har hela tiden varit att rädda kollo. Vi har försökt på alla sätt att rädda kolloverksamheten. En stiftelse som går i konkurs funkar naturligtvis inte. Och nej, det är inte heller sant att pengarna tillhört stiftelsen innan. Några av de gamla fonderna kan kopplas till oss men inte huvuddelen av pengarna. Tråkigt att du inte kollar fakta eller hör av dig med frågor. /Sofia

Unknown sa...

Du far med osanningar. Det var moderaterna med Svenonius i spetsen som ville upplösa Stiftelsen genom att kräva att stiftelsens styrelse skulle entlediga sig själv, vilket inte är möjligt enligt urkunden. Tackvare snabbt agerande från oss som bryr sig om Barnens Ö fick media nyss på detta. En lyckad demonstration och sedemera en Nordin som fick gå ut och säga att det inte fanns någon politiskvilja bakom kravet på upplösning.

Vi hade verkligen behövt en ordförande som gjorde sitt jobb, att verka för Barnens Ös bästa. Istället förblev du tyst. För andra gången försöker jag kommentera detta påstående, men du vågar väl ,precis som det förra inlägget, inte publicera detta då det talar emot dig.

Jocke

Fia sa...

Hej Joakim. Ursäkta men du har fel. Mitt uppdrag har hela tiden varit att rädda Barnens Ö. Och jag publicerar inte personangrepp i kommentarerna. Demonstrationen hade inget med detta att göra alls. jag försöker få ordning på ekonomin. Den har inte funkat och nu äntligen har vi balans och möjlighet att jobba vidare. Jag känner ju inte dig men det är lite märkligt att du verkar vilja föra debatten här. Välkommen förbi på kaffe om du vill prata om det.