onsdag 10 februari 2010

Årets alla-hjärtans-dags-present!

Det här med köttklistret lämnar mig inte. Det kladdar till och med fast i sinnet.

Hej, det kan bli årets Valentingåva: Laga ditt brustna hjärta med Sonac köttklister.

Egentligen försöker jag hålla maten på Twitter men köttklister kräver mer än 140 tecken.

Men är det framtidens mat att klistra samman köttbitar? Hur modernt känns limmad biff? Som politiker går det att reagera på olika sätt. Det är svårt att förbjuda en metod om den är vetenskapligt ok, några i Europaparlamentet funderar på om det går att göra något på ett juridiskt smart sätt, men det verkar svårt.

Det finns redan metoder där proteiner binder samman köttdelar. Ska köttklister användas är det nödvändigt att det är säkert, det är per definition en tillsats, men det är också är gjort av djur precis som köttet. Däremot tycker jag definitivt att produkter som görs på det här sättet ska märkas. För det är fult att luras.

Alla ord med kött som förstavelse är lite tveksamma. Köttskalle, köttkostym, köttmarknad. Vi pratar om det här på kontoret.
- Köttgrogg, säger Jeppe i hissen. Jag ryser.

2 kommentarer:

Unknown sa...

På fullt allvar, kan det finns någon märkligare (och tyvärr talande) term än just köttklister. Man behöver ju liksom inte ens skriva illa om det, ordet spinner sig själv.

Kanske är läge att ta några lågt hängande poäng i form av en facebook-grupp; Vi som inte vill att våra köttbitar blir ihopklistrade (eller något sådant). Vore i och för sig inte det märkligaste man sett i gruppväg...

Fia sa...

Hm. Kanske gruppen FÖR klisterfritt kött? Men jag kan inte starta den. :)