tisdag 26 januari 2010

Radikal fast moderat

Övertog nyss ett nyfärskt ex av Svensk Åkeritidning, första numret 2010, från Lena. Anledningen är att de trycker en intervju med mig. Underbar rubrik: Radikal fast moderat.

Låter hårt.

Anledningen till att Anders Josephsson på åkeritidningen och jag ses för en intervju innan jul är ett seminarium i Almedalen.

Det var nog den märkligaste debatten den veckan. SPI hade lagt tid och pengar på att i en enkät eller opinionsundersökning fråga människor om de var beredda att betala mer för biobränslen plus om de trodde att det gick att ersätta olja med biobränsle. Sen blev budskapet ungefär att alla har fel, inget kan ersätta olja och att ingen vill betala för miljön. Det buskapet skiljde sig en del från tidigare möten med drivmedelsbranschen.

I artikeln beskrivs den delen av samtalet på scenen mellan mig och två bensinbolagsdirektörer såhär:
"Jo, Svensk Åkeritidning kan verifiera. Sofia Arkelsten körde inte bara in kniven, hon vred dessutom runt den ett varv när hon apostroferade de två representanterna från oljebolagen och saade att de hade varit väldigt progressiva i andra kontakter hon haft med dem och det förvånade henne att de stod bakom undersökningen."

Det var inte riktigt så blodigt. Men en tuff debatt.Och nu är det en läsvärd artikel alltså.

Ännu inte på webben. Länkar så fort det händer.

Inga kommentarer: