måndag 25 januari 2010

Hillevi har också morötter

Jämställdhetsdebatten är igång. Antagligen som det var tänkt. Och det är bra med debatt. Ämnet är angeläget. Det märks på gensvaret efter vår brännpunkt.

Västervikstidningen skriver att de gillar vårt klargörande. "Det var utmärkt, fräscht och moderat att sju ledande moderater i helgen gick till storms mot partisekreteraren Per Schlingmann på Svenska Dagbladets Brännpunkt". Tack för det!

Idag presenteras äntligen då Hillevi Engström sitt arbete med att ta fram en plattform för jämställdhetsarbetet.

Om jag minns rätt har frågorna diskuterats i arbetsgrupp, sen på framtidsdagarna men kom inte upp på stämman.

Hillevi menar att Moderaterna skiljer sig från oppositionen i att vi inte bara hotar med lagstiftning.
–Vi vill uttömma de möjligheter som finns med morötter. Någonstans handlar det om värderingar och det är svårt att lagstifta fram.

Bra sagt!

Ska bli intressant när frågorna kommer upp på stämman. För det behövs diskussion och förankring för policyförändringar och långtgående lagstiftning.

3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Bra att du var med på artikeln i SvD.
Jag förstår att du är diplomatisk om Hillevis idéer men om partiet skall göra sådana u-svängar, bort från vår hittillsvarande ideologiskt välgrundade och konsekventa politik, så krävs det stämmobeslut. Först.
För att citera Paul
Är partiledningen så rädd för att stämman ska rösta "fel" att man helt enkelt rundar de valda ombuden när det passar?

Anonym sa...

Jag blev så ledsen när jag läste ditt och de övriga moderat kvinnornas artikel i SvD. När Moderaterna äntligen har formulerat en vettig feministisk ståndpunkt ska du och dina kollegor hugga Hillevi mfl i ryggen, offentligt dessutom. Äntligen kan jag rösta Moderat med gått samvete. Jag ser dagligen män kvoteras till olika befattningar endast pga sitt kön, det verkar inte bekymra dem det minsta. Dags att slåss för sina förfördelade kvinnliga medsystrar, och inte enbart tänka på sin egen karriär med hjälp av billiga knep, Sofia! "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" är ett citat av Madeleine Albright och en bok titel, har du läst den? GÖR DET!
Karin

Fia sa...

Hej Karin! Det är naturligtvis sorgligt att du är ledsen men kvotering är inte okontroversiellt. Och igen, det Hillevi skriver är rimligt, det som kommunicerades är inte det. Jag tror ocksåa tt det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra, jag försöker alltid hjälpa kollegor och lyfta kvinnor. Men vill inte lagstifta om representationen i bolagsstyrelser - det är en liten skruttfråga i sammanhanget och handlar inte om jämställdhet utan om siffror.