torsdag 12 juni 2008

En modern borgerlig sälpolitik

80-talet är tillbaka. Idag skriver MUF:s ordförande Niklas Wykman om sälar i Expressen.

Jag tycker inte heller att människor ska klubba säl med basebollträ och flå dem levande. Fast han skriver faktiskt att det händer i Kanada och inte här. Ingen politisk förändring har skett i riksdagen. Vi har inte haft några säldebatter men en kollega och hans politiska sekreterare har skrivit ihop ett eget flygblad om jakt och rovdjursfrågor.

Niklas skriver liberalt och bra att det definitivt är en äganderättskränkning av rang att utrota en djurart. Precis så är det. Det är bra att han vill ha en fortsatt restriktiv jakt och fridlysning av utrotningshotade sälarter som kombineras med större möjlighet för människor att äga och förvalta sältäta områden.

I papperstidningen är det en bild på Niklas bredvid sälbilden. Klockrent med runda huvuden och stora ögon på alla avbildade. Och så är det bra med bylinen: "Niklas är djurvän, vegetarian och förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet". Jag minns när jag ver ensam i grönsakshögern. Nu har vi tagit över. Ni vet väl att den som äter palsternackor, den går inte av för hackor.

Inga kommentarer: