onsdag 23 januari 2008

Kärlekslöst

Bland dagens mail kom ett från en förening för delfiner i människokroppar. Idén är tagen från South park, säsong nio. Delfinföreningens hemsida är lite lustig.

Men skrattet fastnar i halsen. De har bland annat lagt upp en diskussionstråd i forumet på ungdomar.se under rubriken religion och etik. Tråden handlar om likabehandling av transsexuella och delfiner i människokropp.

De har också skickat in remissvar till Socialdepartementet när det gäller utredningen om könstillhörighet.

Delfinföreningen skriver bland annat att de vill ha artneutrala äktenskap. Det här är ett inlägg i debatten om hur äktenskapet ska se ut rent juridiskt. Avsändaren är oklar och mobilnumret på sidan har registrerats på föreningen hos Hitta.se men inte hos Eniro.

Uppenbarligen lägger någon mycket tid på det här.


Det blir bara sorgligt, inte kul.

11 kommentarer:

Linda sa...

Jag har setta sidan och jag kan inte mer än hålla med!

Anonym sa...

Vi vill å det starkaste motsätta oss att vi på något sätt skulle ha påverkats av South Park, eller av någon annan komediserie eller dylikt. Vi ser inte heller varför det är problematiskt för dig att behandla oss DHB:are likvärdigt med transsexuella. Gällande könsneutrala äktenskap har vi inte uppgivit någon ståndpunkt. Vi antar att du endast är ännu en bigott, som hånar oss för att vi är annorlunda, istället för att ta vår sak i beaktande.

Hälsningar,
SVEDiMF

Fia sa...

Hej Anonym-delfinen. Klart att ni tagit ställning. Med ditt logiska tankesätt är ju såklart för både artneutrala och könsneutrala äktenskap? Fint att ni nu lagt in att ni inte har med South park att göra. "Great minds think alike" och nätet har ju gjort det enklare.

Anonym sa...

Tillbörligast vore om äktenskapen såväl var könsneutrala som artneutrala, ja. Det är nog också det enklaste rent juridiskt, eftersom man skippar att parterna ska ha olika egenskaper. Har du själv något emot könsneutrala äktenskap, eller varför är det kärlekslöst av oss att propagera för något som för dina tankar till sådana?

Fia sa...

Kul! Jag gillar också att vi anpassar lagarna så att två människor som lever tillsammans har samma rättigheter som andra som lever tillsammans. Det är skillnad på människor och djur men jag förstår att du kommer försöka säga något annat. Är ni kanske en underavdelning till EAP som gillar Singer och vill ge stora apor rösträtt? Varför länkar ni inte till South park? Och varför har din ordförande på sidan inte ett namn - du har ju lagt upp en bild?

Den arga vikarien sa...

god morgon,
på min blogg I EN KUB
http://inacube.blogspot.com/
skriver jag en del om SVEDiMF och deras propaganda. inget märkvärdigt, men jag vill gärna vara med och avslöja dem.

mvh
emrex

Anonym sa...

äckligt postmodernistiskt sanningsflum. Men enligt samma logik om könsneutrala äktenskap så borde ju artneutrala äktenskap gå också. Eftersom det ändå inte finns någon specifik moralisk grund utan vilar på en godtycklig, politiskt korrekt hållning.

vridet, äckligt och vilset.
FY.

Fia sa...

Hej Anonym! Det är stor skillnad på människor och djur. Men du kanske inte är så mycker för mänskliga rättigheter, respekt för människors livsval och allas likhet inför lagen?

Anonym sa...

Det är stor skillnad på månniskor och djur, enligt vissa är det stor skillnad på man och kvinna, var har detta med mänskliga rättigheter att göra? Snarare djurens rätt, men vad vet vi om deras vilja igentligen? (inte samma anonoym som övriga)

Anonym sa...

Skulle inte förvåna mig om dom e seriösa, sjuka männsikor finns överallt..

Fia sa...

Hej senaste anonyma: nej, de är inte seriösa men skumma tycker jag. Och den anonyma som inte är den samma som de andra: att det är skillnad på djur och människor har allt att göra med mänskliga rättigheter.