tisdag 22 januari 2008

Oväntad råneffekt

Nyss rapporterade 4.an om hur Al Gores besök i Götet kan hotas av rånet. Al ska få miljöpris idag och kommer till Göteborg för att hämta det. Men stan är fortfarande avspärrad.

Det är så många som är engagerade i prisutdelningen och som har sett fram emot det här. Hoppas att det reder sig.

Och apropå rånet. Media rapporterar att rånarna spritt ut fotanglar. Hu. Fotangel - ett av svenskans läskigaste ord. Ett ord vi lärde oss efter Göteborgskravallerna när de spreds ut av proffsdemonstranterna för att stoppa hästar och poliser.

10 kommentarer:

Job sa...

Vad är en "proffsdemonstrant" för någonting?

Fia sa...

Hej, hej! Proffsdemonstranter är människor som har demonstrationer som en karriär. Många reste till Göteborg just för att demonstrera.

Job sa...

Många reste till Göteborg just för att demonstrera. Jaha, och? Vad har det med karriärer att göra? Hur gör man karriär som demonstrant förresten? Finns det mycket pengar att tjäna i det eller?

Jag uppfattar det som ett väldigt konstigt ord, i och med att prefixet "proffs-" indikerar att det är något som går att tjäna pengar på? Lite som proffsidrottare eller proffspolitiker? "Professionella" yrkesutövare alltså... hur applicerar du det ordet på demonstranter?

Jag förstår inte, förklara snälla.

Fia sa...

Hej du! Hej, hej. Jag är inte syokonsulent och kan guida dig i arbetslivet men är du intresserad av proffsdemonstranter hittar du info på google, mer positiva reaktioner på yelah eller varför inte inspireras av Islamic rage boy: http://gudmundson.blogspot.com/2007/12/han-r-tillbaks.html och wikiartikeln här tar upp vad poliserna bedömer är professionella demonstranter.

Fia sa...

Länken till wiki ville inte komma med: http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6teborgskravallerna

Job sa...

Hej hej, igen. Inte i någon av texterna du länkar förklaras vad en proffsdemonstrant, eller för den delen en yrkesdemonstrant, är för någonting. Faktum är att de inte ens nämner något av orden.

Det jag undrar är bara vad du menar med ordet "proffsdemonstrant"? Ordet tycks mena en demonstrant som demonstrerar som yrke, lite som en läkare eller taxichaufför. Men det går väl ändå inte? Eller va? Kan man jobba som demonstrant, försöker du säga att syokonsulenter kan föreslå det? Var söker man sådana jobb? Det finns väl ändå inga sådana?

Snälla förklara, jag förstår inte det här konstiga ordet.

Fia sa...

Hej, hej - jo det står om professionella demonstranter både här och där. Vet inte hur de klarar sig ekonomiskt. De är säkert rätt rika från början! Om du har gott om tid, pengar och är lite uppfinningsrik så går det säkert bra för dig. Du kan ju börja demonstrera ideellt och se vad det leder till. Lycka till med din karriär!

Job sa...

Okej, tack då! Jag kanske gör som du föreslår, måhända leder det någonvart. Och det är säkert roligare än mitt nuvarande jobb!

Fia sa...

Bli glad! :)

Job sa...

Ja, som citronen!