lördag 29 december 2007

Nyhetstorka

Den enda riktiga nyheten i media just nu är fortsättningen efter mordet på Benazir Bhutto. Fruktansvärt med politiskt mord och Pakistans otroligt svåra position blir en lång och sorglig berättelse.

På expressens webb-tv går det att se Jan Malmsjö bryta revbenen. (Jag vägrar länka.) En kvällstidningsnyhet handlar om oddsen för att kronprinsessan gifter sig och Katrin Schulman skaffar barn. Fristående från varandra såklart.

Annars skrivs det om vem som tjänar mest. Dyra hus. Gratisprogram till datorn. Någon dag efter julafton var det ett nyhetsinslag på tv om att konsumera mindre. Redaktionen hade nog sparat det inslaget ett tag. Den enda kändisen som intervjuades var Birger Schlaug. Som sa att han inte vill handla och det har han tidigare sagt i en debattartikel. Tråkslag.

Så, hej alla pr-konsulter. Hoppa ur ledigheten. Kan ni inte jobba fram lite roligare nyheter! Just nu kan ett välskrivet pressmeddelande med någon kul statistik och lite "åh-fanism" totaldominera pressen. Politiska utspel funkar sådär.

Tur att alla slutet-av-året-topplistor kommer snart. Jag älskar att få året komprimerat i snygg grafik och bildsatta listor.

3 kommentarer:

Birger Schlaug sa...

Nej, det var faktiskt ett färskt inslag. Intervjun skedde några timmar innan sändning...

Anonym sa...

Gott nytt år! Hoppas du får ett fantastiskt 2008!

Fia sa...

Hej Birger! Fast det var samma budskap som i debattartikeln. Ingen slump att du blev uppringd :).