lördag 27 oktober 2007

Dissad i Sydsvenskan

Sydsvenskan har en rätt negativ krönika om moderat miljöpolitik. Hittar den inte på nätet men har fått den i nyhetsbevakningen.

Erik Magnusson på tidningen skriver:

Riksdagsledamoten Sofia Arkelsten är partiets nya talesperson i miljöfrågor. Hon har ännu inte lagt fram en enda miljöpolitisk riksdagsmotion, men ger på partisajten Miljösmart.nu föraningar om vad en ny blå miljöpolitik kan innehålla.Hon påpekar att även en moderat miljöpolitik ska förknippas med honnörsord som frihet, ansvar, äganderätt och marknadsekonomi.

Hon formulerar vad många moderata miljöentusiaster känner:"Miljöpartiet må ha det bästa namnet. Men nu tar moderaterna och alliansen tag i miljöfrågorna och driver bättre politik. Då gör vi miljöpartiet helt onödigt för väljarna."Det återstår att se om hennes uppfattning står sig även efter det att partistämman röstat för eller emot billigare bensin.

Två korta svar: jag är moderat och sitter i majoritet. Då är det inte så stor idé att skriva motioner, jag pratar ju med departementet och miljöministern istället. Och partistämman har röstade igenom en redigt bra miljöpolitik igår. Bensinskattedebatten var högst sansad, och vi röstade inte för sänkningar.

I artikeln skriver han också att sossarna inte sett några miljömoderater i riksdagen. Det kanske förklarar varför jag inte sett några miljösossar där.

Inga kommentarer: