lördag 27 oktober 2007

De gör så att allt sätter fart

Nu talar Niklas Wykman. Han pratar bland annat om Moderata ungdomsförbundets roll.
- Det är lätt att bli självgod när allting går bra. Men vi måste vara kritiska.

Niklas bemöter inställningen som MUF mött när de förklarar att de lämnar rollen som vakthund. Sen beskriver han hundrollen.
- Vi har varit som en vakthund på en gammal herrgård, med fallfärdiga fasader och tveksamt innehåll. Sen flyttade familjen till en modern hyresrätt inne i stan och kvar låg vakthunden och bjäfste lite, säger Niklas.

Att driva politiken framåt är det som är det viktigaste. Inte att bara klaga.
- Vi ska sätta fart på moderaterna, inte säga att det går för långsamt.

Friheten är något som ska tillhöra alla människor. Han beskriver MUFs roll som en kikare för att se problemen framför oss.
- Det behövs när ni andra som är lite äldre ser lite dåligt på långt håll, eller nära också. Därför ska vi också med förstoringsglas leta lösningar i vår närhet.

Det är en ny knippa frågor som MUF tar upp. De ska driva internationella frågor, integration och jämställdhet En blå planet heter miljösatsningen.
- Vi ska utmana er på att bli ännu bättre.

Framgångsberättelser saknas. Vi behöver berätta för barn och unga hur nära de är att lyckas, inte hur nära de är att misslyckas.

Sen vänder Niklas sig mot alla vi som sitter i stämmosalen.
- Ni som har makten här i landet. Ni måste ställa krav på att i svenska skolan ska man få lära sig svenska. Han säger också att det är många som blir lurade på sin skolgång.

Och avslutar:
- Ta väl hand om MUF hemmavid för vi kommer ta väl hand om er. Friheten behöver alla sin vänner.

Inga kommentarer: