måndag 24 november 2008

Mera Maud


Vi behöver ett tredje ben i vår energiproduktion.
- Kärnkraften kommer vara en del för lång tid framöver. Den kommer finnas kvar. Men vi kan leva med det, säger Näringsministern. Och fortsätter med att tala om energiöverenskommelsen. Det är slut på tjafset mellan de som vill ha kärnkraft och de som vill ha förnybart.
- Det är inte så krångligt, säger hon och får applåder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Behåll de kärnkraftverk vi har tills dess att vi har alternativ. Men det är då särskilt viktigt att vi satsar på att utveckla alternativa energikällor och inte lägger pemgarana på att skaffa mer kärnkraft eftersom den i likhet med oljan är en ändlig resurs. Om vi redan för 20-30 år sedan satsat lika mycket pengar på att utveckla alternativa enegikällor som vi satsat på kärnkraften hade vi idag troligtvis redan haft alternativen...

Anonym sa...

Grattis Sofia. Nu börjar Maud Olofsson bli en riktig Moderat. Många undrar vilket mandat Maud agerar på eftersom hon inte har med sig sitt parti i uttalandet om kärnkraften.

Per Hagwall sa...

När jag bloggade om Mauds välkomna besked så hittade jag ditt uttalande i januari. Mycket bra, kärnkraften bör utvecklas, vi måste seriöst titta på möjligheten att även bygga nya reaktorer.

Per Hagwall sa...

Inte partiet med sig? Hur menar du nu Anonym 08:45?
CUF beslöt att ta bort avvecklingskravet på kongressen 2005, resten av partiet är också på väg bort från årstalstuggandet.