söndag 11 juli 2010

Taxar, råttfällor och kompanistryk

Roliga ATL-bloggen som skrivs av Sara Johansson och Lars Vernersson  har fått ihop en liten samling av saker jag sagt i debattens hetta. Vi har tydligen gått sida vid sida på åtminstone ett par stycken av seminarierna i veckan.

Och de levererar framförallt den smått otroliga nyheten att min kollega Bengt-Anders Johansson kan uppfostra sin tax till en kamphund. Fast det vill han inte. Och antagligen inte taxen heller.

För det första står jag fast vid att lantmännenkepsen (japp - superklassisk med grön genomskinlig skärm) var den coolaste give awayen. Det utsåg jag 15:07 enligt ATL-bloggen. Och jag är välvilligt inställd generellt till det mesta. Utom socialism och tvång vill jag tillägga här.

Föredömligt korta inlägg. Citerar två här:
Måndag 5/7 kl 16:30


Det finns retoriska frågor och så finns det frågor där det är närmast rörande uppenbart vad den frågande vill höra för svar. Gustav Melin, vd för Svebio och moderator för Lantmännen-seminariet, frågade de deltagande politikerna om det är viktigt att det finns en svensk produktion av biodrivmedel, även om den är dyrare än importerad.

- Ja, för att minska sårbarheten, sa Karin Svensson Smith (MP).

- Nej, det finns ingen anledning att upprätthålla någon självförsörjningsprincip. Men nu får jag väl kompanistryk av LRF, sa Sofia Arkelsten (M).

Torsdag 8/7 kl 15.15Strax före lunch lyssnade jag på en diskussion om framtidens hållbara mat mellan Peter Eriksson, MP, Eskil Erlandsson, C, Sofia Arkelsten, M, och Anders Ygeman, S.Den senare, ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, serverade en oneliner jag inte hade hört:

- Gratis ost finns bara i råttfällan, som ryssarna säger.

Fast det hade Sofia Arkelsten, som påpekade att han hade dragit den i förra debatten också.

Inga kommentarer: