onsdag 14 juli 2010

Not really helping

- Klimatfrågan står inte i konflikt med milleniummålen säger Rickard Kinley från UNFCCC. Och det är ju sant. undrar om någon härinne tycker på något annat sätt.

Han beskriver att det finns en tillbakagång i stödet för klimatfrågan. Mycket beror det på att den ses som en lyx och det är svårt att försvara när budgetar skärs ned.
- Vi kan inte önska iväg den ekonomiska situationen.

Han undrar hur vi bygger förtroende för att kunna överföra så många miljoner från länder i norr till länder i söder. Men pengarna måste användas bra och effektivt.
- Det här är inte välgörenhet. Det är en säkerhetsfråga.

Vi måste demonstrera att det finns grön tillväxt.
- Det var ett problem i Köpenhamn. Folk tror inte på grön tillväxt. Inte de höga tjänstemännen i Storbritannien.

Han säger att det måste finnas bevis att det går att öka ekonomiskt och minska utsläpp. Åjo, tänker jag. Sverige. Ska delta i en panel i morgon. Får helt enkelt lov att prata mer om vår ökade BNP och minskade utsläpp.

Herregud. De pratar om klimatpolitiken. Men vi genomför den.

Uppdaterat: Jag tog fel man. Han heter Nick Mabey och är vd på E3G.

Plus att jag sitter och hoppar här av rena sakskäl. Nu förklarar Nick Mabey att det behövs fler diplomater. Det är bara några som jobbar med klimatfrågorna säger han. Och så vill han ha bredare och rikare samtal. En början är nog att titta lite mer utanför sitt eget land, kolla fakta och inte bara gnälla på alla från Tyskland till USA och tro att lösningen är just fler diplomater.

Inga kommentarer: