tisdag 7 september 2010

Äntligen: Yvonne Ruwaida

Det har synts alldeles för lite av Miljöpartiets starka kvinna i Stockholm: Yvonne Ruwaida.

Nu skriver Yvonne Ruwaida en debattartikel i DN. Den handlar inte om fantastiska lösningar på miljöutmaningar. Nä. Det verkar mest handla om att hon inte gillar moderater. Ungefär samma sak som Socialdemokraterna går till val på. Och Vänsterpartiet också ibland.

De vägrar förstå att vi gillar miljön men inte hennes politik.

Jag hoppas att hon kommer i tv och får prata riktigt länge om sin politik. Och verkligen utveckla hur människors vardagsliv påverkas om de kommer till makten. Och prata ingående om sina miljöpolitiska idéer. Som att förbjuda köpcentrum. Eller som hon själv skriver i ett av "de tydliga exemplen för grön politik":
När stora ta-bilen-till-köpcentrum utmed våra motorvägar slår ut lokala centrum tvingas allt fler ha bil för att fixa vardagen. I både Danmark och Norge finns en restriktiv lagstiftning mot nyetablering av externa köpcentra. Som ett led i att skapa ett klimatsmart Stockholm vill vi göra det enklare att leva utan egen bil. Korta avstånd ökar möjligheterna att gå, cykla och ta kollektivtrafiken. Vår politik prioriterar mer levande centrum i Stockholms innerstad och förorter, inte utmed motorvägarna.
Klart som korvspad. Med Mp blir avstånden kortare och gamla centrum slår ut förbjudna nya köpcentrum. Eller? 

För övrigt vill de fasa ut kol och olja och bygga bostäder klimatsmart. Som alla andra. Fast de vill tydligen styra vem som bor i just de nybyggda husen. De vill satsa på cykel, båt och gångvägar som alla andra. Och bygga järnväg som alla partier säger att de vill göra men bara Alliansen dubblat pengarna till. Men de är mot att bygga ut vägnätet och flytta trafikströmmar ur stan.

De vill att alla nya hus ska vara passivhus. Jaha. Mp styr som vanligt mot en viss teknik. Miljönyttan finns inte med som faktor här. Kanske miljöbra lösningar som fjärrvärme och bergvärme kunde få finnas med? Eller plushus?

Well. Allt faller som vanligt på att de saknar jobbpolitik som gör satsningarna möjliga. Men engagemanget är ju bra.

Nä. Idag handlar Stockholmspolitiken om Vasaparksdebatten. Det traditionella slaget mellan socialdemokratiska och och moderata borgmästarkandidaterna. Yvonne Ruwaida platsar inte där. Det där debattinlägget visar varför.

Välkommen till Vasaparken ikväll!

Inga kommentarer: