måndag 19 oktober 2009

Dagligvarusvepet

Inte bara bananer diskuteras i riksdagen. Livsmedelsfrågorna är alltid aktuella, även utan lagstiftningsärenden. Och det händer mycket i branschen.

Rosa bandet är i full gång i hela handeln men favoriten är Ahlgrens bilars rosa rattar.

För övrigt är Citygross duktiga och kommunicerar den nya äkta-vara märkningen och gör det enklare för kunder som vill handla tillsatsfritt.

I morgon kör rättvisemärkt världens största fikarast. Vi är en från varje parti som kommer köra fikat i riksdagsfiket från klockan 13.00. Till och med Lidl är med.

Please copy me skriver begåvat om ICAs nya brillianta reklam. Och en del till.

Axfood inför åldersgräns på energidrycker. Kameraövervakning verkar öka. Och på onsdag har ICA-nyheter dagen D med säkerhetsriksdag då jag är med och pratar butikssäkerhet.

2 kommentarer:

Magnus Gärdebring sa...

Menar du verkligen att den nya märkningen "Äkta Vara" är bra??
Jag blir så trött att det knappt går att beskriva i så fall. Vad blir konsekvensen av detta.
Jo, konsumenterna kommer bara bli ännu mer lurade! Användningen av div. enzymer har redan tagit fart eftersom man kan argumentera att de bara är produktionshjälpmedel och de behöver därför inte sättas ut på etiketten. Man kommer att försöka få med tillsatser som "carry over" och de behöver då inte heller vara med i innehållsförteckningen. Man ersätter tillsatser med ingredienser som är klassade som råvaror istället (kan vara positivt i vissa fall).
Våra livsmedel kommer att bli dyrare, mindre säkra, färg och smaklösa!!
Verkligen jättebra - eller?

Fia sa...

Hej Magnus! Jo, jag menar att en sån äkta-vara-märkning som kunderna vill ha är bra. Helt marknadsdrivet. Säkerhetsfrågorna går ju först och det har vi särskilda regler om. Det som kan hända är en utveckling av produkter med kortare shelflife och annat innehåll de till de kunder som vill ha det.