fredag 31 oktober 2008

Och nu en mailkampanj

Precis för några timmar sen, medan jag satt i möten började en mailkampanj från organisationen "Bevara äktenskapet". Kända från en snabbvisit i tunnelbanan.

En deltagare i kampanjen råkade maila instruktionerna istället för brevet. De tror att riksdagens partier bara lyssnar på små effektiva lobbygrupper och nu vill de visa vad folket - alltså föreningen Bevara äktenskapet - tycker. Och så får de in hållbar utveckling i argumentationen.

Så här skriver de:

En stor del av befolkningen (34 % enligt SIFO i maj och trenden då var att allt fler vill bevara äktenskapet) och samtliga trossamfund menar att äktenskapet skall bevaras mellan man och kvinna. Dessvärre är det bara ett parti i Riksdagen som står för den åsikten. Inom såväl moderaterna, folkpartiet och centerpartiet finns det dock stora grupper som vill bevara
äktenskapet, men dessa kommer sällan till tals. Partilinjen gäller. Detta betyder att riksdag och regering inte är representativa för befolkningen, utan snarare väljer att lyssna till små men effektiva lobbyistgrupper.


Vi behöver därför visa regeringen och dessa partiers riksdagsledamöter att vi är många i Sverige som faktiskt menar att äktenskapet bör bevaras. Man kan inte köra över ett av regeringspartierna och en så stor del av befolkningen i en så viktig fråga. Det är inte bara kristdemokrater som delar den uppfattningen – utan stora grupper i samhället med vitt skilda
politiska uppfattningar. Regeringen borde därför besinna sitt ansvar för en
långsiktigt hållbar utveckling.


Bevara Äktenskapet startar därför en mejlkampanj med syfte att påverka regeringens ministrar och de riksdagsledamöter som utgör underlag för regeringen att inte köra över Kristdemokraterna i äktenskapsfrågan. Ett väldigt effektivt sätt att påverka är att mejla riksdagsledamöter från Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet och även regeringens företrädare.

Det räcker troligtvis med att 100 personer mejlar samtliga dessa personer för att det skall uppfattas som en massiv proteststorm. Skulle vi mobilisera 500 mejl skulle aktionen förmodligen sakna motstycke. Bakom varje mejl står nämligen statistiskt sett många andra. Betänk att över 60 000 personer har skrivit på Bevara Äktenskapets lista, så nog borde vi kunna mobilisera många mejl?!

Vi ber Dig därför att göra följande:
Klicka på följande länk och välj en av de fyra texterna i "Brev till riksdagsledamöter och ministrar"

Klistra in texten i Ditt mejlprogram och skriv under med Ditt eget namn
längst ner

Skriv in Din egen mejladress i adressfältet "Till"

Klicka länken nedan för att få adresser till moderater, folkpartister och centerpartister i riksdagen samt regeringens ministrar.

Kopiera samtliga dessa adresser och klistra in dem under "dold kopia" eller "hemlig kopia". (Detta gör att de inte själva ser vilka övriga mejlet har gått till, vilket ökar effekten av kampanjen.)

Skriv in en lämplig rubrik på temat

Skicka iväg mejlet!

Genom denna enkla åtgärd har Du visat att det är många i vårt land som står upp för äktenskapet. Vi på Bevara Äktenskapet har inte gett upp kampen för äktenskapet och vi hoppas att Du vill stå med oss ända in i det sista.

Inga kommentarer: