fredag 8 juni 2007

I dagens dagens industri

Är med på debattsidan:
Vad gör Göran med pengarna?

Den femte juni fick Göran Persson möjligheten att bli en äkta miljövän. Då fick han nämligen skattefria pengar från sina politiska vänner. Kul med det fina miljöpriset Sophie Prize 2007, och grattis till 100 000 dollar. Men vad gör Göran med pengarna? Nu har han alla möjligheter att göra något riktigt snyggt och visa sig handlingskraftig och miljövänlig.

Har han någon favoritskog som han vill köpa och ge till staten för att bevara den biologiska mångfalden? Pengarna kan kanske ekoanpassa hans egen gård? På samma sätt som prins Charles i Storbritannien är en ekologisk föregångare kan Göran försöka leva som han lär. Eller i alla fall sagt åt andra att göra. Eller går pengarna till forskning på Örebro Universitet där Göran är hedersdoktor?

Det är lätt att snacka. Det är jättelätt att vara generös med andra människors pengar. Därför blir det spännande att se vad han gör. Nu är det upp till Göran. Idéer och ord är viktiga men det är människor gör skillnad.

2 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Om jag vore Göran skulle jag behålla pengarna, köpa något riktigt onödigt och sedan skratta ett galen vetenskaps-man-skratt. Moahahahahaha!

Fia sa...

Det är faktiskt för få galen-vetenskapsmans-skratt i politiken. Vi kanske borde börja göra det oftare. Typ såhär: "Nu blir friggebodarna större, jag har lyckats! MohahahHAHAHA!"