torsdag 6 maj 2010

Grattis på återvinningsdagen!

Idag firar vi återvinningens egen dag. Saker och ting var inte alltid bättre förr.


Topp tre bästa återvinningstipsen just nu är:
1. Kassettband - till slipsar.
2. IKEA hacker.
3. Allt från Oddbirds

Det var den mer fysiska varianten. Nu blir det elektronisk återvinning.

Här kommer länkar till texter och en film som inte är dagsfärska men ändå relevanta att läsa igen, eller för någon, att upptäcka för första gången. Temat är politik eftersom det nu är aktuellt att se hur det går när S, V och Mp faktiskt berättar vad de stär för.

För det första, krönikan i miljörapporten om skattechocken som ersatt skatteväxlingen.
- Om doktorn säger att ett glas vin om dagen är bra för hälsan, betyder inte det att en flaska vin om dagen är ännu bättre för hälsan, skriver Claes Sjöberg.

Läs hela krönikan här.

För det andra texten som ströks ur en röd/grön antologi. Som diskuterar internet som miljö.
- Problemet är att Miljöpartiets idé om miljö helt har kretsat kring att bevara den organiska naturen så att även kommande generationer skall ha en trevlig fond till sina fritidsaktiviteter. Man har brukat tala om miljön i termer som å det närmaste för tankarna till forna tiders jungfrur och riddare: Naturen är vacker och orörd och ren och äkta och oskuldsfull och i nöd, och vi är någon äcklig farbror som måste avhålla sig från att besudla den och istället värna den mot yttre hot, skriver Lisa Magnusson.

Här hittar du hela den texten.

För det tredje några granskningar av Miljöpartiets politik. Från Svenskt Näringsliv. Och när skattebetalarna dödförklarar den röd/gröna skatteväxlingen. 

Avslutningsvis är politik rätt kul. Och ibland är politiker kul. Ledarbloggen uppmärksammar middagen där Barack Obama kör sin ståupprutin.
- I hear that I'm still pretty big on Twitter, Facebook - or as Sarah Palin calls it "the socialized media", säger Obama.

Här hittar du ledarbloggens text och själva filmen.

Reduce, reuse and recycle!

Inga kommentarer: