torsdag 29 oktober 2009

Sluta skrämma pensionärer

Och som om det inte vore nog med politiska strider och politisk fight club så slåss vi lite till idag. Nu med den riktiga fienden, S, som skrämmer pensionärer.

"Nu blir det läskigt. Om det blir en regering ledd av Mona Sahlin efter valet 2010 kan landets pensionärer räkna med högre skatter och mindre kvar i plånboken. I DN debatt (28/10) pratar Socialdemokraternas partiledare om att ”Sverige behöver engagemang, hopp och framtidstro”. Hur mycket hopp och framtidstro kan Sveriges pensionärer känna när alla vet att de närmaste åren vill S, V och Mp ge människor mindre pengar att leva för när räkningarna är betalda?
(...)

Vi moderater tror på en politik fri från skrämmande utspel om minskade pensioner. För oss är det bara Halloween en gång om året.

Allianspolitiken som vi företräder är fri från monster, spöken, obehagliga överraskningar och skrämmande häxor. Vi bekämpar utanförskapet på arbetsmarknaden med en tydlig arbetslinje. Det ska löna sig att arbeta. Ett faktum som stämmer ännu mer för alla över 65 år då regeringen infört dubbla jobbskatteavdrag för denna målgrupp för att uppmuntra att personer som vill och kan jobba vidare efter 65 års ålder. Eftersom vi inte vill att pensionerna på lång sikt ska urholkas så måste arbetslinjen stärkas."

Här finns hela artikeln på Politikerbloggen.

Inga kommentarer: