fredag 30 oktober 2009

Hoppsan Kerstin!

Verkligheten överträffar dikten. S har så akut brist på politik och så dålig känsla för upphovsrätt att de stjäl texter direkt från moderaterna.

Det är så fruktansvärt roligt. De höjer konfliknivån hela tiden, hela tal handlar om hur illa de tycker om moderater i synnerhet och alliansen i allmänhet. Kolla bara Mona Sahlins inledningstal som startar med att hon berättar att hon ska tala om sin egen politik. Men direkt säger hon: "Det (att prata om sin egen politik) ska jag göra om en stund. Först vill jag gå igenom hur regeringen har styrt Sverige under mandatperioden, och till vilket Sverige den politiken oundvikligen leder." Hög konfliktnivå.

Ja, ja. Att de lånar texter från LO är mer sorgligt och att de lånar från Skogsindustrierna är mer... agralt. Men det är ju inte helt ovanligt att motionsunderlag erbjuds från olika organisationer.

Hela storyn hittar du på SVT Play. Det bästa SVT gjort på länge.

Samtidigt jobbar Fredrik hårt på att leda EU och landar den ena stora fråga efter den andra. Vilken milsvid skillnad på alternativen i svensk politik.

Tack för det här Socialdemokraterna. Mina sportmetaforer funkar allt oftare, så nu törs jag verkligen säga: självmål! Eller möjligtvis foul?

Inga kommentarer: