tisdag 2 juni 2009

Mer om sopkampanjen!

Igår var det sopkampanj i Boden med Johan Johansson som till vardags är huvudlärare i entreprenörsskap på Luleå Universitet och nu är kandidat nummer 15 på vår lista. Så vi börjar dagen på universitetet och talar med en doktorand om fjärrvärmesystem. Sen åker vi mot Boden.

Det märks att Johan är lärare. Det kommer frågor hela tiden.
- Vad är Boden känt för?
- Fästningen, säger jag tveksamt.
- Just det, säger Johan och kör ut oss i skogen för att titta på en betongkorv där soldater skulle vakta och skjuta fiender i skydd av tjocka väggar och listigt byggda gluggar. Själva fästningen består av många delar och vi hann upp för att titta på det stora fortet.

- Här bakom bodde traktens stora son, Eyvind Johnsson som vann Nobelpriset, säger Johan och pekar mot några små hus som vi kör förbi. Vem är den andra författaren från Boden?
Jag vinner en glass på att veta att det är Peter Englund.

Sen är det snabbvisit i valstugan och sen sopkampanj på Boden avfallsanläggning. MUF hjälper till. Fler bilder kommer senare.

Pappa ringer när vi är på väg mot sopanläggningen.
- Var är du?
- I Boden.
- Va, är du i valstugan?
- Nej, i staden Boden.

De som åker iväg med sitt avfall har ju redan tagit ställning och visar på miljötänk. Vi informerar om valet och vår miljöpolitik. Uppskattat. Särskilt de som vi hjälper lasta av. Nästa gång ska vi ta fram ny en kampanjpryl, inget säger det nya arbetarpartiet samtidigt som det nya miljöpartiet som ett par arbetshandskar med moderatlogga.

Inga kommentarer: