torsdag 7 maj 2009

Plötsligt händer det

Tillbaka på kontoret efter debatt på Stockholms Universitet om framtid och visioner och omställningar. Fick en liten släng tentaångest när jag kom ned i korridoren på SU.

Bred panel med Sasja Beslik som förr var på Banco Fonder men nu är på UNDP, Johan Rockström från Stockholm Environment Institute och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen (Jodå, vi pratade om deras kassa mätning från igår och jag har terapeutisk fått vädra åsikterna om hur man mäter framgång i politiken. Men vi gjorde det innan debatten - inte under.) Och så jag då. Moderator-Arne höll oss hårt, vilket behövs eftersomd et finns så mycket att säga.

Befriande att få prata visioner. Positiv inställning överlag. Svåraste frågan var vad som kommer bli det avgörande, när omställningen vänder. Johan Rockström tror bland annat att det krävs fler katastrofer och han har nog rätt. Min teori är att det blir någon gång efter klimattoppmötet i Köpenhamn när alla höga förväntningar möter verkligheten. Efter det är det bara att bryta ihop och komma igen. Då händer det.

Inga kommentarer: