lördag 9 maj 2009

En till helg i landstingssalen

I går inleddes Stockholmsmoderaternas stämma. Lite svårt att blogga som stämmoordförande men jag hann fota Sven Johansson och småprata med honom innan jag Mats G Nilsson och Petter Lindfors äntrade podiet.

Det är roligt att ratta en stämma. Men det kräver koncentration. Stadgepropositionen tar tid och många yrkanden kommer in, men mot slutet finns bara ett par förslag kvar och resten är jämkat.
- Var inte rädda säger jag, och så börjar vi omröstningen och lotsar oss igenom alla yrkanden. Från och med nu blir det förbundsstämma vartannat år och det tunga uppdraget att hitta andra sätt att umgås politiskt ligger på förbundsstyrelsen. Exempelvis som politiker 08-projektet som går av stapeln idag på Chinateatern.

Propositionen tas med enighet. Och det är viktigt eftersom det krävs två tredjedels majoritet för stadgeförändringar.

Under stämman får jag sms. Rola tycker det känns som MUF-stämma. Annika undrar om vi i presidiet färgmatchat oss. Vi är misstänkt färgkoordinerade i vitt, grått och rosa. Måste skaffa en rosa stadshusslips! Får uppmuntran från Skarpnäck och tjuvsmsar tillbaka för att säga att de rockar.

Vi slutar vid tiotiden efter en redig omröstning om mediepolitiska programmet. Vi kommer till och med till rösträkning på sista tilläggsattsatsen för att det är så jämnt.

Stämman är nu ajournerad. Idag har vi konvent och EU-valsupptakt. Imorgon klockan nio drar vi igång igen.

Inga kommentarer: