onsdag 5 november 2008

Riksdagsdemokrati

Har fått mail med titlar som "Låt sverige vara Svenskt .Du gamla du fria du fjällhöga nord.", "Regeringssamarbetet i fara" och "Vill du hjälpa Sverigedemokraterna till makten?" och alla tre handlar otroligt nog om äktenskap.

Som vanligt är det den som skrivit breven som står för skrivfelen.

Men trots kampanjen från katolska kyrkans unga, livets ord och andra samfund kommer vi äntligen framåt med att se till att tvåsamhet behandlas lika av lagen

Lösningen i äktenskapsfrågan är att riksdagen hanterar den eftersom kd inte ville reservera sig, alltså ställa sig utanför mot regeringens proposition, själva förslaget till riksdagen.

Så det kommer en proposition utan skarpt förslag antar jag då, och sen skriver vi en följdmotion och så fattar vi beslut. Sen ringer bröllopsklockor!

Och förresten. Om någon tänkt fria till mig via mail så skriv inte ordet "äktenskap" i ärenderaden för då hamnar mailet i en särskild mapp. Livet är för kort för att svara på standardmail från en kampanj som kommer nu efter att regeringen fattat beslutet.

Ekot rapporterar här.

3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Hur ser beslutet ut? Det framgår inte av rapporteringen. Innebär det att staten lägger sig i hur kyrkan skall tolka bibeln? I så fall håller jag helt med Blogge.

Johan Hedin sa...

Hur skall man göra om man vill fria då? Funkar det med kommentarsfältet?

Fia sa...

Johan... vet itne vad jag säga... det känns inte så romantiskt. :)

Per, det betyder att lagen blir lika för alla och vissa kyrkor inte får bestämma över statens användning av ord i lagstiftningen.